Jump to content

Jonas86

Finding my way
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Jonas86

  1. This is from a swedish "junkyard" site, they are selling a used set of 4 rims for 5.000 sek (around 460 £).

    1 rim is damaged the others are supposed to be ok, maybe you can make something of this? 

     

    https://www.bildelsbasen.se/?link=item&searchmode=2&vc1=191&pc1=112&regnr=PAG220&sml=1&vc[0]=191107100&vcx=4209&pc[0]=112121102&post_id=33269607

     

    And here is just one rim for 2000sek, maybe better? will be cheaper shipping probably?

     

    https://www.bildelsbasen.se/?link=item&searchmode=2&vc1=191&pc1=112&regnr=PAG220&sml=1&vc[0]=191107100&vcx=4209&pc[0]=112121100&post_id=32849785

     

    Best regards

    Jonas H

  2. Stänkskydd ska jag beställa.

    Emblemen bak var det första som åkte bort.

    Håller på och letar efter en frontsplitter till min bil. Har inte hittat ännu men det finns till superb mk2 och octavian. Borde dyka upp något snart.

    Kolla aliexpress ifall du hittar till superb, jag pröjsade 18 dollar för alla 4 där. Bättre passform än på kollegans bil, och hans är monterade från fabrik.

    • Like 1
  3. Jo plastidip är skitbra att hålla på med, om man slipper maskeringen. Jag plastidippade hela grillen samt chromelisten runt grillen och det funkar klockrent. Stått emot stenskott riktigt bra och även högtryckstvätt.

    Ja det ska tydligen hålla rätt bra, man får ta det lite lugnt med vissa typer av avfettning bara som jag förstått det, men annars så ska det klara sig bra.

    Får se om man tar sig i kragen eller om man skiter i det :)

    Låg ute på parkeringen igår och monterade stänklappar runt om, bytte regskyltshållare till helsvarta utan skoda reklam och tog bort text emblemen från bagageluckan. Blev fräscht :-)

  4. Jag började maskera listerna runt dörrarna för att plastidippa dom, men jag pallade inte. Vilket skitjobb, har inte det tålamodet. Det var mycket enklare att fixa fronten. Så jag tänker vänta till superb sportline dyker upp. Då kan jag beställa nya svarta lister istället. Du kan ju redan nu beställa nya lister. Octavia vrs har svarta lister.

    Hahaha, aja då har du försökt iaf! :)

    Jo jag vet det, men eftersom jag leasar bilen så vet jag inte dels hur mycket pengar jag vill lägga, eller hur mycket jag orkar återställa vid inlämning av bilen. Plastidip kändes som en rimlig lösning, kanske får ta ett fönster om dagen ute på parkeringen bara.

  5. Jag har AI-USB+CAN med VCDS 15.7.4.

    Finns i Stockholm och kan åka lite om någon skulle behöva hjälp.

    Tjena bagarn!

    Jag bor i tumba och skulle gärna vilja ha hjälp att koda om till LED-lampor i reg-belysningen för att slippa få varning om trasig lampa hela tiden :)

    Är det nåt du känner att du klarar av?

    Mvh Jonas

  6. Sorry att jag svara så sent. Vart i sommarstugan några veckor. Jo det stämmer, den e min! Hoppas du e nöjd med din octavia?

    Semestertider!

    Jodå jag är nöjd, vissa småsaker som man skulle vilja ändra på. Inte för att det är fel på nåt sätt, men man är ju van med att gamla bilen gjorde på ett sätt, så det är väl bara vanesaker egentligen :)

  7. Bara chromelisterna runt sidofönsterna kvar att fixa.

    Då är jag inte ensam om att vilja ha dessa svarta! Hur har du tänkt gå tillväga? Jag fnular på att köra plastidip, problemet är bara att hitta nånstans inomhus där man kan stå en hel dag och maska och spraya i lugn och ro :)

  8. There are some different types of marking, navigated my way through the online parts catalogue, and found my markings among the ones under the section of lowered suspensions :)

    Here you can find the different types of suspensions (4x4, original, RS etc)

    http://vagpart.com/skoda/octavia-oct-eu-2013-front-axle-steering/

    And i found my colour marking under the section for "front wheel drive, lowered, not RS"

    http://vagpart.com/skoda/octavia-oct-eu-2013-41121-suspension-shock-absorber-spring-cyl-for-vehicles-with-lowered-running-gear-anti-roll-bar/

    Very useful Website to find accesories for example, that May not be available by default in your country/region.

  9. Thanks for all replies, i have found The "colourcoding" on the front spring seems to match The coding that The lowered springs are supposed to have. Have also parked next to a "normal" octy, and I think i can see a little difference in height, so it seems my new Car has The correct springs mounted :)

  10. Mandoo, är det du som har svarta här nere med 19-tummarna? "****tard racing"?

    Jag bor ovanför ängskyrkan, hämtar min nya octavia på onsdag om allt går som det ska :)

  11. Hej alla, ny här på forumet!

    Beställt en octavia kombi 110 tsi som ska plockas upp på onsdag om allt går vägen :)

    Beställt bilen av David wrede på Skoda i sätra, väldigt seriös och tillmötesgående kille som verkar vara säljchef på nyförsäljning där. Professionel och väldigt mån om mig som kund. Nu är det bara att hämta bilen på onsdag och hoppas att man blir lika nöjd med den som med säljaren :)

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to BRISKODA. Please note the following important links Terms of Use. We have a comprehensive Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.